Последните няколко седмици са изпълнени с новини около Volkswagen - дали

...
Последните няколко седмици са изпълнени с новини около Volkswagen - дали
Коментари Харесай

Сбогом на седана: след Opel Insignia и Ford Mondeo, и Volkswagen Passat отива в историята

Последните няколко седмици са изпълнени с вести около Volkswagen - дали ще бъде представянето на нов електромобил, или пък голяма инвестиция в гонене на съвършенството в този сегмент.
 Volkswagen и новата инвестиция за 180 милиарда евро в развиването на електрически коли
Достатъчни ли ще са 180 милиарда, за може Volkswagen да настигне Tesla

Смел ход

Сега идва следващата, която обаче може да бъде призната със смесени усеща от феновете на основаната във Волсфбург, Германия, компания. Оказва се, че седан версията на Passat ще бъде спряна от произвеждане.

Информации в тази посока се появиха още през предходната година, а сега те са публично доказани от шефа на Volkswagen Томас Шефер пред Automotive News Europe. Това значи, че новата генерация на Passat ще бъде предлагана единствено като комби.

Очакванията са поръчките и доставките за нея да стартират през септември, което значи, че през лятото ще бъде представена официално. Макар Volkswagen да стопираха седана на Passat в Съединени американски щати още през 2021 година, решението им за Европа продължава да бъде изненадващо.

Най-малкото тъй като точно седанът на Passat бе най-продаваният автомобил в сегмента си на Стария континент за предходната година. Това не е първият седан, чийто край е разгласен за Европа в последно време. Преди него Opel/Vauxhall оповестиха края на Insignia, а Ford - на Mondeo, пише Motor1.com.

Краят на седана за Passat не е единствената смяна. Новата генерация на модела няма към този момент да се прави в Емден, Германия, тъй като производството му ще се реалокира в Братислава, Словакия. Точно там ще бъде преместено и това на Skoda Superb, базирано досега в Квасини, Чехия.
 Volkswagen ID.3, представянето на новата генерация на електрическия автомобил и какво е особеното в него
Новият Volkswagen ID.3 е тук

Какво ново в електрическия автомобил

Новата генерация на Superb също ще загърби седана и ще бъде произвеждана във вид на хечбек и комби. Смяната на фабрики не е по никакъв начин инцидентна, тъй като Шефер разгласи също по този начин, само че без да навлиза в детайлности, че именно Skoda ще създават новата генерация на Volkswagen Passat.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР